Nyheter
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Høn terrasse 3
1384  Asker
Sekretær: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

29. juni-3. juli
LST SommerCup, Stavern
31. juli-5. aug
VM for lag, Young Seniors (30-45)
12.-19. aug NM ute, Asker
2.-4. sep
Trøndersk Veterantreff, Trondheim
9.-11. sep
Nordisk Mesterskap, København
17. sep-1. okt : Mallorca 2022
21.-23. okt
LST HøstCup, Stavern
29.-30. okt Double, Drøbak
11.-13. nov Hemingdoublen
18.-20. nov Arktisk Lys, Tromsø
2.-4. des NTV-Cup, Nordstrand
 
Nyheter
Rapport fra Veteran-turnering ved Balatonsjøens bredd

"Oldisene" fra Norberg har vært en tennistur i Ungarn og spilt turnering ved Balatonsjøens bredd 29 august til 6 september. Denne rapporten fra Pål Arneberg vil forhåpentligvis motivere andre til å reise ut og konkurrere.28.09.2010
 

Ungarn er et vakkert land, lite fattigdom å se, men for oss oljesjeiker er det billig, og vinen er god. Turneringshotellet Helikon har fine rom med utsikt over den vakre sjøen som er den største i Mellom-Europa, med fullt opp av seilbåter. Maten på hotellet var helt grei, men sånn den må bli når flere hundre spiser samtidig. Men det det var nok av muligheter for å spise godt i den lille feriebyen der turneringen går hvert år.

Turneringen er en kategori 2 ITF-turnering, med mange gode og høyt rangerte spillere, slik at man har alle muligheter til å få testet sine ferdigheter. Til eksempel ble 70 års-klassen vunnet av nr 1 i verden Pokorny. Min Brasilianske venn og kollega Hamilton Bellini, som noen tennisvenner kanskje husker fra Norberg i 1970 årene hadde tatt den lange turen fra Sao Paulo for å delta i sin første veteranturnering. Han ble absolutt hekta. Han røk ut i første runde etter en hard fight mot en rumensk tennistrener som gikk helt til semifinale. Arne Nygaard møtte en meget sikker spiller i 1.runde og måtte gi tapt. Jeg kom meg gjennom 1. men møtte en bedre spiller fra Tsjekkia i 2. runde, som trøstet meg ved å gå helt til topps.

I double tapte Bellini og jeg en jevn semifinale, der vi kjempet om retten til å bli knust av ovennevnte Pokorny og makker. Jeg spilte ogå double med Arne Nygaard, ettersom man kunne delta i 3 klasser totalt.

Vi tapte også i en jevn semifinale.

Doublene ute (også EM) er arrangert etter et mønster som vi absolutt burde vurdere å innføre ved veteranturneringer her hjemme. Klasseinndelingen går på sammenlagt alder. Det gjør det mye lettere å finne makker. Med Arne spilte jeg i klassen 150 år+, og med Bellini i 140+, slik at jeg aldri risikerte å møte meg selv i døren. Jeg tror systemet med sammenlagt alder ville øke deltagelsen og dermed gleden.

Været pleier å være varmt og solrikt i Ungarn i september, men i år hadde værgudene vrangsiden ut de første dagene, slik at det ble press mot slutten, og enkelte finaler måtte spilles på mandagen. Det var mye fin tennis å se; en finale i damedouble var et fyrverkeri av tennistekniske lekkerbiskner. Et Australsk par med en verdensener nedkjempet et Portogisik par i 3 set.

Men Ungarn er mer enn tennis. Noen badedager på Jugendhotellet Geller i Budapest med vanngymnastikk før frokost, og med sightseeing på elv, museum og gatelangs kan anbefales. Budapest har mye å vise frem og er ikke lenger unna enn Tromsø.

Hilsen Pål Arneberg

460_90_10520101326171_7.jpg
 

© 2022 Norske Tennisveteraner    Nedre Høn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretær: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklæring