Bronse i EM for klubblag

Postet av Norske Tennisveteraner den 4. Des 2022

EM for klubblag har vært arrangert i Megasaray Club Belek i Antalya i Tyrkia. Vi stilte med ett norsk klubblag, nemlig H70 som representerte Eidsvoll TK.

Her er rapport fra laget:

Bronsemedalje i EM for klubblag til Eidsvoll Tennisklubb i H 70+

EM for klubblag ble i år arrangert i Antalya i Tyrkia, for de eldste klassene 28.11 – 3.12. Norges eneste deltaker var Eidsvoll TK, med lag bestående av Tor Norderhaug, Gunnar Gürrich, Kristen Fari, Kristian Andenæs og Sigbjørn Hemstad. Opprinnelig var laget påmeldt i 75+, men ble satt ned i 70+. Av de opprinnelige deltakerne måtte Christian Groth trekke seg på grunn av skade, og Sigbjørn Hemstad sluttet seg til laget etter at det var klart at vi gikk ned i 70+.

I de to første kampene ble motstanderne for sterke for oss. Både av Streetly Lawn Tennis Club fra Storbritannia og Longchamps TC fra Belgia ble vi slått 5-0, men mot det britiske laget gjorde vi god motstand og tapte begge doublene i matchtiebreak. Motstanderne i disse kampene holdt høyt nivå, og hadde også fordelen av å være noe yngre enn oss.

Vi så med spenning fram mot kampen mot vertsnasjonen Tyrkia, med et lag fra Ankara og Istanbul. De hadde vunnet en singlematch mot det britiske laget og virket ballsikre. Det var en bronsemedalje som sto på spill! 

I de første to singlene vant Gunnar Gürrich sin kamp, mens Kristen Fari tapte sin. I den tredje singlen tapte Tor Norderhaug. Både Kristen og Tor kunne på en bedre dag ha oppnådd et bedre resultat. Det var utfordrende å gå løs på doublene med 2-1 til det tyrkiske laget, ikke minst sett i lys av at norske lag ofte er bedre i single enn i double. Det ble noen spennende timer. Gunnar og Kristen vant sin kamp relativt enkelt, mens Kikki (Kristian) og Sigbjørn på det tidspunktet hadde vunnet et svært jevnt førstesett 7/5. Preget av stundens alvor var den første delen av annet sett helt jevnt, men med skjerpet innsats og entusiastisk backing fra sidelinjen gikk vi opp til 5/3, og avgjorde matchen med 6/3. Jubelen var stor blant de eldre herrer fra Eidsvoll, som i flere dager hadde gått rundt med engstelse for å ende på den sure fjerdeplassen. Aftenens premieseremoni var preget av lutter glede da vi kunne motta bronsemedaljene!

Arrangementet ble gjennomført prikkfritt av Nadja Koran og hennes team. Tennisanlegget var flott med gode grusbaner, og det var god og munter service på hotellet, som lå rett ved havet. De som ønsket å bade i havet i passe godt vær, kunne gjøre det, og noen benyttet anledningen til å gå på SPA og få behandling av sliten muskulatur. Lagkaptein Kristian Andenæs og initiativtaker Kristen Fari hadde en enkel jobb med å holde styr på flokken, som var samarbeidsvillige og sosiale og med seriøs konsentrasjon om det sportslige. Kort sagt en hyggelig og vellykket tur som frister til gjentakelse. 

Av øvrige nordiske lag i mesterskapet var det ett svensk herrelag (Mölndals tennisklubb) og ett svensk damelag (Lidingö tennisklubb). Herrelaget ble sist i sin klasse, mens Lidingö fikk sølvmedalje.

Det er med andre ord plass for både større norsk og nordisk deltakelse i dette årlige arrangementet.

F.v. Kristen Fari, Tor Norderhaug, Kristian Andenæs, Gunnar Gürrich og Sigbjørn Hemstad

Bronsemedaljører: F.v. Kristian Andenæs, Sigbjørn Hemstad, Kristen Fari, Tor Norderhaug og Gunnar Gürrich. 


Tor og Sigbjørn etter double mot det britiske laget.  

Tor Norderhaug (t.v.) og Sigbjørn Hemstad. 

Kristen og Gunnar etter double mot det belgiske laget. Gunnar etter seier i single mot Tyrkia. Lagleder Kikki i midten.  


Sigbjørn og Kikki etter avgjørende double mot Tyrkia.  

 

 2 Kommentarer

Kommentarer

  • Norske Tennisveteraner

    Hei Gunnar! Vi skal skjerpe oss og bli flinkere til det fremover. Det står navn på de fleste bildene her, men ikke alle, og ikke presisert hvor de står, så det skal korrigeres.

    16 februar 2023
  • Gunnar Kvan

    Gøy å lese om resultater fra utlandet. Men kan dere som skriver, skrive navnet på dem på bildene og hvor de står? Det er flere av oss som ikke kjenner ansiktene.

    16 februar 2023

Logg inn for å skrive en kommentar.