Fødselsår ?

1966

Klubb ?

Lillehammer Lawn Tennisklubb (LLTK). Tidligere representert Blommenholm og Sandvika TK, samt Vestre Bærum TK

Yrke og arbeidsted ?

Ass. Toppidrettssjef ved NTG Lillehammer


Hvilken musikk hører
du på?

En gang i tiden ble det mye David Bowie, senere Aha, men i dag går det mest i god radiomusikk – relativt altetende med andre ord.

Favorittmat?

Det kommer jo litt an på settingen, men sjømat står høyt på listen. Skal heller ikke kimse av en god burger.

Favorittdrikke ?

På banen er det sjelden noe annet enn vann på flasken, ellers en lys kald øl, eller en Coca-Cola. Eller motsatt…

Når begynte du å spille tennis?


Begynte i 5-6 års alder på Blommenholm. Spilte aktivt til ca. 14 års alder, før skihoppingen ble helårsidrett for meg. Holdt det noenlunde vedlike frem til 40-45 års alder og har de siste 10-15 årene spilt jevnlig igjen.

Hvorfor spiller du tennis?
 

Vokste opp 200 meter fra anlegget på Blommenholm, så det ble ganske naturlig å prøve seg på tennisbanen. Her var vi mange og det var alltid noen å spille med. Etter hvert ble det skihopping for min del og da var tennis en super sommertrening. Flyttet til Lillehammer i 1994 og fant etter hvert ut at de hadde mange spillere på mitt nivå. En hyggelig og fin klubb som har gjort at interessen har kommet tilbake for fullt.

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor?


Vanskelig å plukke ut en favoritt. Det er mange konkurransespillere i min klasse og jeg opplever et supert miljø. Kampene er alltid hyggelig og ofte jevne. Må nok innrømme at det er litt ekstra spenning når Per Rose eller Erik Bolin står på motsatt side 😉 – ligger litt prestisje i de kampene etter mange jevne oppgjør som har gått begge veier de senere årene.

Favoritturnering og hvorfor?


NM veteran er et årlig høydepunkt både inne og ute. God deltagelse gjør denne turneringen ekstra spennende. Rammene er alltid hyggelig, og folk har som regel tid til å skravle litt mellom slagene.

Før pandemiens inntog deltok jeg i mange veteranturneringer og storkoste meg i grunn alle steder.

Hvordan forbereder du deg til kamp?

Litt mat og drikke i god tid. Lett jogg og noen enkle oppvarmingsøvelser rett før kamp for å komme i modus. Har en strikk liggende i baggen, men den brukes ikke alt for ofte.

Hvor mange timer i uken tilbringer du på banen?


Det blir fort noen timer. Spiller vel i snitt +5 timer pr. uke omtrentlig. Vi er heldige her på Lillehammer som har relativt mange spillere på samme nivå. Vi har også en svært dyktig trener i Arantxa M. Andrady, som hevder det fortsatt er forbedringspotensiale på en teknikk utviklet på 70-tallet 😉

Blir det noe annen trening i tillegg til tennisen?

Prøver å gå en tur eller tre i uken på bena. I tillegg må det noen enkle husmorsøvelser til for å holde kroppen sånn noenlunde skadefri. Vinterstid blir det jo selvfølgelig noen skiturer i Lillehammers mange velpreparerte skiløyper.

Lagtennis?

Ja, spiller lagkamper for LLTK. Vi har 2 lag i divisjonssystemet. Krysser fingrene for at vi snart kommer i gang igjen.

Beste slag?

Synes jeg begynner å få dreisen på backhanden min

Favorittdekke?

Grus. Helst litt godt vannet

Forbilde på banen?

Mitt store tennisforbilde har alltid vært min bror Terje. Som attpåklatt/lillebror var det alltid stort å få lov til å være med rundt å heie på han. Han holder fortsatt koken og nå er det stas å se han regjere i sin klasse. Blant de internasjonale spillerne var det John McEnroe og Stefan Edberg som etter hvert ble de store heltene. Nå er det Casper og Tsitsipas som det heies på.

Ting på hjertet?

Skal ikke ødelegge stemningen her nå, men vi veteraner kunne vel vært litt flinkere til å håndheve fotfeil-regelen…

Jeg utfordrer

Anne Christina Müller, Lillehammer