Image of a woman taking a photo.
Anette Schaumberg Huitfeldt
Anette Schaumburg Huitfeldt

Fødselsår ?

1956

Klubb ?

Ullern Tennis

Yrke og arbeidsted ?

Jordmor i 40 år. Genetisk veileder.

Ansatt på Oslo universitetssykehus. Delegat for Røde Kors. Vært i Bangladesh, Nepal og Filippinene på katastrofeoppdrag. Vikar i Valdres, beredskap og følgetjeneste. Mangel på jordmødre!

Hvilken musikk hører
 du på?

 
 

Mest klassisk musikk. Barokk. Hører også på Retro og Vinyl på radioen når jeg kjører bil, hvis ikke jeg følger med på P2 og programmene der. Det er den beste radiokanalen i tillegg til NRK klassisk. 

Favorittmat?
 
 

Liker alle typer fisk, bortsett fra lutefisk. Asiatisk mat er deilig, tunfisk med knuste hasselnøtter på hver side smaker godt. Men, det er sikkert masse miljøgifter i den fisken!

Favorittdrikke ?
 
 

Vann! Ellers kan jeg like en god rødvin, i tillegg til noe sprudlende og hvitvin. Brennevin er det verre med.

To slurker vin og det går rett til hodet, så tåler ikke alt for mye.

Når begynte du å spille tennis? 
 
 

Jeg spilte tennis noen ganger som barn, men aldri konkurranser eller med trener, bortsett fra noen svært få timer med Jan O. Gundersen i 10 års alderen.

Så begynte jeg å spille litt med mannen min i 20 årene, og det var først for ca. 20 år siden at jeg begynte å spille i en gruppe på Njård, med Magnus Lindahl som trener. 

Jeg fikk tilbakemeldinger fra Thomas Wettergren om at jeg hadde en elendig teknikk, men var kjapp på foten. Da tenkte jeg det var lurt, og på tide, å få litt mer instruksjon for å rette opp alt det gale og selvlærte. Jeg har vært med på mange tennisgrupper/-treninger på Hankø i løpet av flere somre, der Thomas har vært fast trener de siste        15 - 20 årene. Det har vært veldig positivt. Han er jo ærlig, og jeg har nok å jobbe med. Ganske sikkert et evigvarende prosjekt for min del.

Hvorfor spiller du tennis?
 
 

Fordi jeg synes det er utrolig gøy og gir god trening. Det tar ikke så lang tid som mange andre sportsgrener. Det er fint med en sport som er effektiv, og ikke krever all verdens utstyr. Jeg synes det er morsomt å konkurrere, det sitter litt igjen i meg etter at jeg var aktiv alpinist i min ungdom. VM i 74 var høydepunktet.

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor? 
 
 

Jeg har ingen favorittmotstander. Det er alltid artig å møte ulike motstandere, og man merker jo raskt om det er noen som har spilt fra de er barn og er tidligere konkurransespillere. De har en egen «svung» på ballen. 

Favoritturnering og hvorfor?
 
 

Jeg har spilt flere ganger i Hemingdoublen. Det er en hyggelig turnering i mørk november, fin organisering og ledelse. Drøbak turneringen er også veldig ok. Der er det alltid en blid mann som styrer og organiserer.  NM er det en stund siden jeg har vært med på, men det er også veldig inspirerende å være med på en så stor turnering med mange deltakere. Jeg håper det blir mer tid til flere turneringer etter hvert som jeg går over til pensjonisttilværelsen. 

Hvordan forbereder du deg til kamp?
 
 

Kommer jeg rett fra jobb, prøver jeg å spise litt ordentlig mat på formiddagen hvis det er turnering fra kl. 17 og utover. Jeg får ganske raskt lavt blodsukker, så frukt og nøtter er alltid med. 

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?
 
 

Alt fra 1 til 4-5 timer i uken. Det kan variere veldig. For tiden spiller jeg fast med en gruppe veterandamer på Ullern hver torsdag kveld. I tillegg spiller jeg ofte single med Astrid Klausen på 75 år og som er en utrolig sprek dame og fin motstander. Så er det min mann Henrik og jeg som spiller sammen. Da er det virkelig konkurranse om poengene!

Blir det noe annen trening i tillegg  til  tennisen?

Det blir mange turer med en dansk/svensk gårdshund, langrenn og noe alpint. Jeg prøver å løfte noen 3 kg vekter i heimen. Styrke armene. Jeg er ikke så glad i treningssentre.

Lagtennis? 

Spiller på Ullerns dameveteranlag. Etter hvert er det kommet så mange unge, spreke, flinke damer, så nå er jeg mest reserve.

Beste slag?

Aner ikke, liker både backhand og forehand. Er elendig ved nettet. Men, jeg øver og øver. Gøy er det i hvert fall.

Favorittdekke? 

Egentlig er jeg ganske så begeistret for hardt innendørs dekke, men jeg spiller der det er mulig. Flott med alle muligheter som byr seg, og det er bra med variasjon. 

Forbilde på banen? 

I Norge er det alle de flotte damene på min alder, og eldre, som holder på med dette. En sport vi kan bli gamle i, så lenge hofter, armer og bein holder. 

Ting på hjertet? 
 

Utvide tennistilbudet, bygge flere tennisbaner og flere innendørsbaner. Det er synd med lange ventelister for å bli medlem i mange klubber.  Dette er en sport som burde bli tilgjengelig for langt flere. Man kan spille fra svært ung alder til minst 90 +!

Jeg utfordrer

Karl – Willie Hoel. Han er en artig og konkurranseinnstilt mann, med masse humor, som jeg har spilt med - og – mot, og vært på tennisturer med.  I tillegg er kona Turid, min faste doublepartner.