Image of a woman taking a photo.
Image of a woman taking a photo.
Image of a woman taking a photo.


Fødselsår ?

1965

Klubb ?

Asker og Ruhpolding

Yrke og arbeidsted ?

Etter at jeg sluttet i Forsvaret, har jeg jobbet som lærer. Drømmen er selvfølgelig å bli profesjonell veterantennisspiller 😊

Hvilken musikk hører
 du på?

Jeg har lest et sted at musikken som var på topp det året du ble 13, vil for alltid henge med deg. Det stemmer! Sett på noe fra 1978-listen, så blir jeg glad.  

Favorittmat?

Den maten jeg blir servert. 

Favorittdrikke ?
 

Kaffekoppen om morgenen kan ikke erstattes, ellers er jeg max flex. 

Når begynte du å spille tennis? 
 

Jeg har hengt rundt på tennisbanen siden mine foreldre begynte å spille da jeg var 6. La racketen på hylla i 30 år før jeg børstet støv av den igjen for noen år siden. 

Hvorfor spiller du tennis?
 
 

Tennis er bra for alt: utholdenhet, hurtighet, koordinasjon, balanse, styrke, fleksibilitet, reaksjonsevne, samarbeidsevne, og evne til å løse problemer. Du får øvd deg i å takle pressede situasjoner og i tillegg er det morsomt og sosialt. Tennisen har gitt meg mange gode venner som jeg har glede av både på og utenfor banen. 

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor? 
 
 

Alle som har slått meg tidligere. Da har jeg mulighet til å gjøre det bedre. Veldig stas å kunne ha sin søster som makker i double. 

Favoritturnering og hvorfor?
 
 

Det er vanskelig å ikke nevne Stavern som er så flinke å arrangere, men jeg vil også anbefale Lillehammer og Bodø. Neste år er Bodø kulturhovedstad, så da er det all grunn til å ta turen.

Hvordan forbereder du deg til kamp?
 

Dersom ikke setevarmeren på vei til kampen har gjort jobben, tyr jeg til noen Jane Fonda-inspirerte krumspring. Det er i grunnen bare badedrakt og leggvarmere som mangler.

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?

Litt varierende, men så mange som mulig. 

Blir det noe annen trening i tillegg  til  tennisen?

Toppturer og skiturer tar jeg av egen fri vilje. Etter behørig press, kan også joggeskoene komme på. For at jeg skal ta noen styrkeøvelser, må jeg nok trues med skarpladd våpen.

Lagtennis? 

Asker og Ruhpolding.

Beste slag?

Forehand.

Favorittdekke? 

Liker alle. Spiller ute til sent på høst, men når det

ikke lenger er mulig, er det jo godt å komme inn. Teppe gir behagelig akustikk. 

Forbilde på banen? 

Eldre spillere. Jeg synes det er fantastisk at vi har deltakere i 90+ i NM. Jeg blir inspirert når jeg ser hvilken reaksjonsevne og hurtighet Kristin Horn på 83 stiller opp med på tennisbanen. 

Ting på hjertet? 
 

Selv om vi spiller uten dommer, gjelder de samme internasjonale tennisreglene, det være seg fotfeil, verbale og fysiske utbrudd, tid man har mellom poengene og størrelse på banen. De aller fleste er veldig flinke og ikke minst veldig hyggelige. 

Jeg utfordrer

Rikard Bakke Olsson, Bodø TK