Image of a woman taking a photo.
Image of a woman taking a photo.
Image of a woman taking a photo.
Image of a woman taking a photo.
Image of a woman taking a photo.


Fødselsår ?

1984

Klubb ?

Kristiansand Tennisklubb

Yrke og arbeidsted ?

Revisor, PwC Kristiansand

Hvilken musikk hører
 du på?
 
 

Mye forskjellig, fra helt enkel og catchy popmusikk til trommer og gitarer. Noen favorittband er A Perfect Circle, Kaizers Orchestra, Metallica, Genesis, Queen, Röyksopp…. Er veldig glad i festivaler og konserter. 

Favorittmat?
 
 

Det er sesongavhengig. Nå går det mye i pinnekjøtt, ribbe og juletorsk. Resten av året er det ofte pasta (vongole!), sushi, thai curry eller en god biff på menyen. 

Sier som Tsitsipas: «Eat pasta, run fasta»

Favorittdrikke?

Kaffe, G&T, tørr lambrusco, gode bobler

Når begynte du å spille tennis?
 

Sommeren for ca 7,5 år siden. 

 Jeg er tidligere håndballspiller, men sluttet med det da jeg flyttet til Kristiansand. Savnet veldig å konkurrere i noe, så da jeg fikk lov til å løpe etter en ball på en tennisbane var det ikke lenge før jeg var hekta! 

 Forsøkte først å lære meg teknikk på egenhånd (les: vranglære), til stor frustrasjon for flere tennistrenere i senere tid... 

Hvorfor spiller du tennis?
  

Jeg er avhengig - kan ikke se for meg å gjøre noe annet.  

 Tennis er verdens beste idrett; sosialt, terapeutisk, fysisk utfordrende, mentalt krevende, og først og fremst vanvittig gøy. Jeg har aldri gruet meg til å gå på en trening, og det er ganske unikt! 

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor? 

Alle som er ett nivå bedre enn meg. Det motiverer meg å ha noe jeg kan strekke meg etter.

Favoritturnering og hvorfor?
 

Det er en lang liste - jeg stortrives alltid når det spilles tennis. 

Favoritturneringer å spille selv: Dagsturneringer i Stavern og Juvesen i Stavanger er noen sosiale favoritter. I tillegg er det veldig gøy å få lov til å bryne seg på god motstand i veteran-NM både inne og ute. 

Årets høydepunkt har nok vært å for første gang reise utenlands et par ganger for å spille ITF Masters (Italia og Stockholm). Det blir garantert mer av det fremover! Hva er vel bedre enn kombinasjonen tennis + ferie? 

Som tilskuer har jeg fått med meg 3 av 4 grand slams. Der må Wimbledon være en knapp favoritt, på grunn av all tradisjonen, gresset, hvite antrekk, Pimms og jordbær med fløte. 

Hvordan forbereder du deg til kamp?
 
 

Mentalt ganske OK. Jeg har som regel en plan før jeg går på banen. Fysisk er jeg nok litt for dårlig, fordi jeg synes det er fryktelig kjedelig med oppvarming... Det tar gjerne et halvt sett før jeg er ordentlig i gang, så der har jeg noe å jobbe med!

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?

2-5 timer i innesesongen. 

Så mange timer som kroppen tåler når det går å spille utendørs. 

Blir det noe annen trening i tillegg til  tennisen?

Har begynt med klatring en gang i uka, det er et fint supplement til tennisen. I tillegg prøver jeg å få til en ukentlig time med tennis conditioning (tennisspesifikk styrke, utholdenhet og bevegelsesmønster).  

Lagtennis? 

Absolutt! Har vel vært med på divisjonstennis i 5 sesonger nå, og har ingen planer om å slutte. Tennis er fantastisk som individuell sport, men også utrolig gøy når man får representere klubben som en del av et lag. 

Beste slag?

Backhand

Favorittdekke? 

Ekte grus er det gøyeste, men jeg spiller nok best på hardcourt, hvor det blir klart flest timer i løpet av året.

Forbilde på banen? 

Alle som begynner å konkurrere i voksen alder.

 Av proffene har jeg blitt veldig glad i Jannik Sinner, så jeg er veldig fornøyd med resultatet i årets Davis Cup.

Ellers er Øistein Wirak et stort forbilde både på og utenfor banen, han har gjort vanvittig mye for sporten i Kristiansand! 

Ting på hjertet?
 

Det er endelig vedtatt at KTK kan få lov til å bygge ut, så nå blir det forhåpentligvis snart et par tennisbaner til i Kristiansand. Da er målet mitt å få startet opp en veteranturnering på det blide sørland!

Jeg utfordrer

Grunde Thorsen