Rune Grenager
Rune Grenager
Rune Grenager
Rune Grenager
Rune Grenager

Fødselsår ?

1973

Klubb ?

Ulvøy TK, spiller veteranlagkamper for Nordstrand

Yrke og arbeidsted ?

Konsernleder Salg i Nor Tekstil. 
 Nor Tekstil er norgesledende på tekstiltjenester og vi vasker og leverer totalløsninger fra mopper matter og kluter til tungt industritøy, næringsmiddeltøy og flattøy til Horeca og helsemarkedet.

Hvilken musikk hører 
 du på?

 

Hører på mye forskjellig, men gjerne musikk med litt «trøkk» i. I år skal jeg på flere konserter, fra DumDum Boys i Tønsberg til Metallica på Ekebergsletta i juni. Det blir en opplevelse.

Favorittmat?

Jeg er spesielt glad i sjømat

Favorittdrikke ?

En kald øl

Når begynte du å spille tennis? 
 
 

Jeg begynte å spille paddeltennis da jeg var 6-7 år. Jeg så opp til de eldre gutta på Ulvøya som spilte paddel. Ulvøy TK var tidlig ute med å etablere egne paddelbaner ved siden av grusbanene. Jeg husker vi ikke kunne komme raskt nok hjem fra skolen for å sikre oss en ledig bane.

Hvorfor spiller du tennis?
 
 

Det finnes ikke noe mer artig enn å stå i en hard ballveksling hvor du må bruke alt av kroppens muskler og hode samtidig. Tennis er for meg den beste treningen for å holde kroppen i form gjennom lek, hard trening og konkurranser. Tennis er veldig sosialt og med mine gode tenniskompiser skaper vi mange flotte tennisopplevelser både på og utenfor banen.

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor? 
 
 

I de siste årene har jeg et litt sånn elsk hat forhold til Peter Jetzel. Peter og jeg trener mye sammen og er gode kompiser. Peter er utrolig flink til å få meg ut av rytme. Jeg vet hvordan jeg skal spille mot han, men stort sett får jeg det ikke til. Veldig frustrerende. Alle som har spilt mot Peter vet hvor vanskelig det er å spille mot han.

Favoritturnering og hvorfor?
 
 

Jeg svarer som Lauren fra forrige måned. ITF Masters World Team Championships var en helt spesiell opplevelse som jeg håper flere norske tennisveteraner får oppleve. I Norge får jeg ikke tid til å spille så mange turneringer dessverre. NM inne med Torodd Reiersen som turneringsleder, har alltid vært en super turnering og tipp topp organisert fra start til mål.

Hvordan forbereder du deg til kamp?
 
 

Vanlig rutine er at jeg alltid spiser 2 timer før kamp, og så er jeg med årene blitt flinkere til å varme opp. Finnes det en tredemølle, løper jeg minst 1 km før hver kamp og så strekker jeg på alle de store muskelgruppene. Jeg er avhengig av å være god og varm i kroppen før hver trening og kamp. Skadene kommer lettere med årene.

Hvor mange timer i uken tilbringer du på banen?
 
 

Jeg trener fast 1,5 time mandag og 1 time onsdag innendørs. Noen ganger blir det en ekstra time eller 2. Har mulighet til å trene lørdag morgen kl 08 med herre og veteranlaget til Nordstrand. Har ikke vært så flink til å trene tennis i helgene, men får ta tak nå før utesesongen begynner. I sommersesongen blir det noen timer til i uken, i tillegg til lagkamper

Blir det noe annen trening i tillegg  til  tennisen?

Jeg har store visjoner å jogge minst en gang i uken, men det er ikke lett å få til. Tid og litt lyst er den største utfordringen. Nå på vinteren prøver jeg å gå langrenn. Det er fin trening. Trener lett med strikk flere ganger i uka for å forebygge skader. Har en litt lei nakke som trenger vedlikehold.

Lagtennis? 

Ja, det er sommerens høydepunkter. Spiller både veteran og NM divisjonstennis. Kjempegøy!

 

Beste slag?

Backhand

Favorittdekke? 

Harde og raske grusbaner hvor ballen ikke spretter for høyt. Jeg er glad i tempo, også i mot. Har forresten aldri spilt på ekte gress, det hadde vært gøy å prøve en gang.

Forbilde på banen? 

Når jeg var yngre, var det Mats Wilander. Han spilte så enkelt med en enkel og tilsynelatende lett teknikk. Alltid rolig og behersket. Nå i senere tid har jeg vært stor fan av Roger Federer. For en elegant vinnerskalle! 
 Av de jeg ser opp til i dag er våre up and comming kvinnelige tennisspillere. Marlene Helgø imponerte meg stort i Australia før jul, Ulrikke med sine doubleprestasjoner og jeg vet det er flere jenter som satser hardt om dagen. Stå på damer, jeg heier ekstra på dere!

Ting på hjertet? 
 

Jeg var så heldig å delta i Nordisk mesterskap før jul på OTA. Det var en super turnering hvor jeg fikk spille mot spillere jeg aldri har møtt tidligere. Her fikk jeg også flere nye bekjentskaper. Jeg håper at NTV i fremtiden kan arrangere noen internasjonale turneringer i Norge. Det hadde vært kjempegøy og jeg er sikker på at det hadde blitt en stor suksess. Og så vil jeg rette en stor takk til Magnus Åsrud og hans team i NTV. Dere gjør en fantastisk jobb med å skape gode og sosiale turneringer sammen med klubbene. I mine øyne verdsettes den jobben dere gjør altfor lite så herved en stor takk fra meg for alt dere gjør for norske tennisveteraner

Jeg utfordrer

Mona Eek-Jensen