Image of a woman taking a photo.
Mona Eek-Jensen
Mona Eek-Jensen
Mona Eek-Jensen
Mona Eek-Jensen
Mona Eek-Jensen
Mona Eek-Jensen

Fødselsår ?

1974 

Klubb ?

Eiksmarka TK

Yrke og arbeidsted ?

Prosjektleder i Kreftkompasset, en ideell bedrift som ønsker å forbedre livskvaliteten til personer behandlet for kreft og deres pårørende

Hvilken musikk hører 
 du på?

 
 

Oftest Emma (12) og Andrea (10) som bestemmer musikken og da blir det mye fra VG-lista topp 50, men når jeg får være DJ så blir det ofte gamle slagere fra WHAM! (Jeg er skikkelig fan av George Michael)

Favorittmat?
 
 

Vanskelig å velge, er glad i så mye forskjellig. Men akkurat nå stemmer jeg for et skikkelig deilig, passe spicy thaimåltid, med masse peanøtter og lime. 

Favorittdrikke?
 
 

Hverdag: til frokost en kopp Earl Grey med melk og honning og så masse vann utover dagen.

Fest: En deilig Cremant. 

Når begynte du å spille tennis? 
 
 

Pappa og mamma introduserte broren min Thomas og meg for tennis tidlig. Pappa startet Holmen TK i 1975. Jeg brukte mest tid i sandkassen på klubben de første leveårene, så lånte jeg paddel-racket og skumgummiball, og begynte først å spille tennis da jeg var åtte. Jeg vant min første tennisturnering, upremierte på Snarøya, da jeg var ti, det var skikkelig stas. 

Hvorfor spiller du tennis?
 
 

Først og fremst fordi jeg elsker å bevege meg, men også fordi det krever at du er skikkelig til stede og konsentrert, og når du er i flytsonen så slår det virkelig alt. Når det er sagt, jeg er en veldig sosial person og tennisbanen er et supert sted å være sammen med andre tennisglade mennesker. 

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor? 
 
 

Jeg liker aller best de kampene der motstanderen spiller akkurat som meg- hardt og flatt, med lite margin over nettet (for eksempel Tina Falster, vi har hatt noen morsomme kamper). Samtidig er det gøy å bli utfordret på spillet mitt, så når jeg for eksempel møter Suzanne Amundsen som slicer eller Helle Gimming med masse topspin så får jeg virkelig utfordret spillet mitt. 

Favoritturnering og hvorfor?
 
 

Jeg har vært så heldig å få delta i Nordisk for lag de tre siste årene, og det er ingen ting som slår lagtennis! Samholdet på laget, spenningen, variasjonen i motstandere og all treningen sammen med gode veteranspillerne i forkant av mesterskapet - jeg elsker det! Derfor gleder jeg meg utrolig mye til VM i Japan i november, der jeg skal spille på lag med Lauren Pedersen, Kaja Groth og Gro Worren.  

Hvordan forbereder du deg til kamp?
 
 

Løper noen runder rundt anlegget. Ettersom jeg snart fyller 50 og starter på livets «back nine» ser jeg behovet for å aktivere leddene litt mer, så jeg har lagt en strikk i bagen som jeg skal bruke litt hyppigere. 

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?
 
 

På vinteren har jeg en fast time på Eiksmarka, og så spiller jeg så mange lagkamper jeg kan. På sommeren og under oppkjøring til Nordisk blir det 2-3 timer i uken. 

Blir det noe annen trening i tillegg  til  tennisen?

Løper i skogen annenhver dag, og trener litt styrke hjemme i stua (akkurat blitt medlem av NAARDIC online treningsstudio og det liker jeg skikkelig godt!) 

Lagtennis? 

Absolutt! Elsker ved alt lagtennis. Vennskapet, samholdet, det å spille for noe annet enn egen vinning, på forskjellige klubber og ikke minst at det kun tar to timer med en kamp så man kan planlegge og vet hvor lang tid det skal ta!  

Beste slag?

Har en ganske god forehand cross, men det aller morsomste slaget er en rett backhand ned linjen, når motstander tror den skal gå cross. 

Favorittdekke? 

Kroppen er mest glad i grus og jeg liker å spille ute, men jeg er veldig glad i hardcourt, for da er det lettere å avgjøre poengene raskere...

Forbilde på banen? 

Astrid Sunde, fordi hun spiller så utrolig smart! Har mye å lære av henne (jeg spiller sjelden med hodet)

Ting på hjertet? 

Gleder meg skikkelig til Eiksmarka TK skal starte bygging av permanent hall på Nadderud. Tar av meg hatten for styreleder Erik Sandsdalen som i 30 år har jobbet for at klubben skal få hall. Makan til sisu skal man lete lenge etter! 

Jeg utfordrer

Bengt Brattegaard