Fødselsår ?

1945

Klubb ?

Bergens Tennisklubb (BTK)

Yrke og arbeidsted ?

Anleggsingeniør og prosjektleder. De siste 20 årene ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen.

Hvilken musikk hører
du på?


Egentlig alt unntatt hardrock. Jeg liker å danse til latin-amerikanske rytmer, og mye av musikken fra 70-80 tallet er musikk det ”swinger” av. Klassisk og opera til sin tid..

Favorittmat?


Egentlig veldig mye god mat, for det synes på meg at jeg liker det meste. Ovnsbakt laks- eller -ørret m/friske grønnsaker – mmm nydelig! En god kake er heller ikke å forakte..

Favorittdrikke ?


Kaldt vann er godt på tennisbanen, gjerne supplert med litt coca under en forventet lang kamp. Til fest blir det gjerne rødvin ..eller en pils, og en liten cognac til kaffen (?)

Når begynte du å spille tennis?


Ååå – det er en la a a n g historie: I Bergens TK på Årstad (midt i Bergen). Jeg var 11 år da fatter`n fikk leilighet og ekstrajobb med baneanlegget på Årstad, så jeg bodde praktisk talt på tennisbanen de neste 7-8 årene. Det ble mange gode ungd.år med mye tennis i et nært, godt miljø i denne klubben. Lært mye tennis av Geir Grung, senere Edward Raastad (trenerkurs). Var anleggssjef i NTV i 80-årene under president Terje Due-Strand, da grunnlaget for mange nye tennishaller ble lagt.

Hvorfor spiller du tennis?
 

Tennis er utrolig gøy! Har alltid følt et flott miljø rundt tennisen på begge sider av langfjella. Siste årene også med veteraner fra GB. Tennis er en av de virkelig grunnleggende racket-sporter fra ”Lawn-perioden”, med en ”fandenivoldsk” tellemåte: Tenk bare forskjellen på a30 og 15-40, eller 4-3 kontra 5-2 (!!) Tennis krever din koordinasjon og mental styrke 100% Både fysisk, psykisk – og du får brukt hele deg! – gjelder jo for alle ferdighetsnivå!

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor?


Kjell Skau, stakkars..! Hvor enn vi to deltar i samme turnering, møtes vi alltid i 1. eller 2. runde! Alltid har vi de like hyggelig på banen, og nå begynner Kjell virkelig å bli god! Ikke å forglemme Christian Bernt, double-makker og motstander. Kjemper ofte hyggelig mot hverandre på tennisbanen.

Favoritturnering og hvorfor?


Vår egen turnering i januar. Her legger vi vår sjel i at alle våre gode venner fra hele landet skal oppleve et trivelig, og sosialt miljø på og rundt tennisbanen !

Pelles sommerturnering i Stavern har jeg holdt en knapp på de siste 4-5 somrene. Kombinert med en fin ukes ferietur. Ellers setter jeg umåtelig pris på double-turneringen mot de engelske veteranene fra All England Club. Fantastisk stilfullt, sosialt, - kjempegøy!

Hvordan forbereder du deg til kamp?


Skulle vært bedre: mentalt flere dager i forveien.. Fysisk: varmer opp litt utenfor banen – alltid litt nervøs og spent: kamp er viktig, må vite (!) og noe annet en bare trening.

”Push ups” var viktigere i våre yngre år ! Prøver å oppnå litt tettere med treningsmatcher ukene før NM og andre litt større arrangement.

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?


Ikke nok.. Noen uker blir det bare 2 -3, andre blir det 4 – 5. Mest double spill. Vinter og sommer vareierer selvsagt. I motsatt til ungdomstiden hvor jeg bodde på tennisbanen, har jeg nå 3 mil å kjøre hver vei !

Blir det noe annen trening i tillegg  til  tennisen?

Jada. Turlaget i Os og fjelltur èn gang i uken vår og høst får kompensere litt for styrketrening. Vi sykler en del, og vi har ”glad-dansen” èn lørdag i måneden.

Lagtennis?

BTK har spurt noen ganger for 2. laget, men ingenting fast nå..

Beste slag?

Jeg trives best på backhand-siden, men vil ellers si at serven er slaget jeg har spesialisert meg på, og som oftest har gitt meg god score ..

Favorittdekke?

Balltex-tepper med den varmebehandlede topp-coaten (beste kvalitet). Gir en fantastisk sprett mest likt grus. Skånsom for bena og knærne. Dernest er naturligvis grus en sikker favoritt ..Hardcourt er pyton.

Forbilde på banen?

Bjørn Borg var topp i mine unge år. Akkurat nå håper jeg på Andy Murray.. Ingen unge damer som ”stønner på banen”, blir mine favoritter..

Ting på hjertet?

Synd at mange ikke oppdager hvilken fantastisk sport tennis er før de passerer middagshøyden (40-45)! Norge trenger en virkelig topp (Per W.) på verdens-rankingen! Altfor mye ”opphausing” av fotball og ski på TV fra dette lille landet vårt !

Jeg utfordrer

Helen Eie, Heming TK