Karl-Willie Hoel
Karl-Willie Hoel


Fødselsår ?

1955

Klubb ?

Ullern Tennisklubb

Yrke og arbeidsted ?

40 år som Maskiningeniør.  Arbeidet siden 1990 som selvstendig rådgivende ingeniør innen fagområdet undervannsteknologi via eget firma 3PRO AS.   Arbeidstedet har vært der prosjektene gjennomføres. En internasjonal karriere med mye reising i Norge og utenlands. Lange perioder med ukependling.     Har jobbet i USA, Skottland, England og Italia.     

Hvilken musikk hører
 du på?

 
 

Liker musikk med harmonier og akkorder som bidrar rolig og hyggelig sinnstemming for eksempel cool jazz. Liker godt å lytte til balanserte duetter.  Kan også høre på musikk med rytme og trøkk.  Av artister så liker jeg Elton John, the Beatles, Abba, Queen,ref. f.ex Bohemian rhapsodi,  Electric Light Orcherstra, Gilbert O’Sullivan, Eva Cassidy, Barbra Streisand og Dolly Parton.  Mitt favorittband i ungdomen var Exeption som jazzet opp klassisk musikk på en glimrende måte.  Spiller selv litt piano.         

Favorittmat?

Turids mat er min favoritt

Favorittdrikke ?

Mallorca, sangria og tennis er en god kombo

Når begynte du å spille tennis? 
 
 

Etter 40 år som fotballspiller var det ikke lenger noen å spille fotball med.  Da måtte man begynne med noe annet.  Startet med tennis som 47 åring for 20 år siden

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor? 

Ingen favoritt motstander

Favoritturnering og hvorfor?
 
 

Har ingen favoritt turnering.  Var nylig i Stavern og hadde en hyggelig opplevelse der.  Fint arrangement

Hvordan forbereder du deg til kamp?

Bøyer, tøyer og strekker kroppen.  Belaster muskulaturen moderat med strikkøvelser og push-ups. 

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?

Minimum 5 timer per uke

Blir det noe annen trening i tillegg  til  tennisen?

Både min kone Turid og undertegnede har et treningsprogram som vi som regel gjennomfører daglig.  Det blir noen sporadiske skiturer

Lagtennis? 

Deltar i lagtennis, stigespill og divisjonstennis Holmen

Beste slag?

Forehand

Favorittdekke? 

Hardcoart

Forbilde på banen? 

Roger Federer

Ting på hjertet? 
 

I Norge trenger man flere tennisbaner og flere haller.  I andre land finnes kommunale anlegg hvor man kan spille gratis.  Det er lite av det i Norge. Det er dyrt å spille tennis i Norge særlig om vinteren. 

For øvrig oppfordrer jeg alle til å spille tennis.  Tennis er en komplisert sport som utfordrer kroppen på en måte som gjør at man skjerper motorikken, balansen, timing, muskulatur, nervesystem og hjertelunge funksjoner slik at man holder seg frisk i moden alder og lever lenger.     Dessuten er tennis en fin familie aktivitet hvor barn og voksne kan møtes på en felles arena hvor de kan leke sammen.  

Jeg utfordrer

Ingrid Falconer Roe