Fødselsår ?    

1961

Klubb ? 

Nye Stabekk (les: opprinnelig Jar og Stabekk TK)

Hele det flotte anlegget på Stabekk er resultatet av sammenslåingen mellom gamle ærverdige Jar Tennisklubb og gamle (også ærverdige) Stabekk. Altså ikke bare gamle Stabekk.

Yrke og arbeidsted ?


Tidvis forskjellige gjøremål, med basis advokat, MBA. Mye tid går dog som ufaglært renholder, kokk, sjåfør, bilvasker, gartner. Arbeidene finner sted på Furuvik/Lysaker ved Svartebukta og Jar.

Hvilken musikk hører
du på?

Min ”konsertarena” er i hovedsak bilen, det er der jeg har det beste lydanlegget og der hører jeg gjerne på det som måtte komme, dog trykker jeg for på knappene og skifter kanal når musikken ikke treffer sinnsstemningen. På kjøkkenet skrus volumet ofte opp når det kommer fengende og sensuell musikk jeg kan danse til. Dans gir meg glede og da slipper også sjenansen; dette har vært tydelig for familien siden jeg som 2-åring ble særskilt invitert til å åpne ballet på Svaes danseskole. I forkant hadde jeg bokstavelig talt hoppet rett inn i danseundervisningen til min eldre bror, Rytmer som samba og cha cha er favoritter og gjerne med storband  – flott. Av vokalister setter jeg pris på noe «rustne» herrestemmer (Huey Lewis, Chris Lea, Joe Cocker, Barry White, men hvorfor jeg da nevner Julio Iglesias, skjønner jeg egentlig ikke). Flotte skolerte tenorer overgår likevel det meste. Klare vakre kvinnestemmer (Carpenters går dessverre snart i glemmeboken). Kari Bremnes og Lill Lindfors er flotte damer som jeg lytter gjerne til. Så vil jeg gjøre alle oppmerksomme på Rita Engedalen – hun må oppleves live (Blues), ikke hørt om henne?

Det er egentlig lettere å svare hva jeg ikke liker (har flere favoritter, men litt sært og nevne her; fordi Elin har bedt meg om å lage lange svar, tør jeg våge å si at jeg ikke forstår de som lovpriser Rolling Stones i ett og alt. Var på en konsert i 1990 og det var en glede  - å være sammen med venner…!)

Favorittmat?

Mmm, jeg er veldig takknemlig når jeg får servert mat - hva det måtte være (det begynte i sin tid med min mor og mormor og fortsetter nå med våre døtre, sønn ber om mat, og min mann – han er veldig god på å lage kaker, alt fra elg kjøttkaker til dessertkaker og julebakst, og så gode venner da, som inviterer til det de kan best – den dagen (!) - fantastisk).

 Har dere lest boken til Niels Chr. Geelmuyden ”Sannheten på bordet”? (nyttig argument/ debattinnlegg/ påminnelse til hva vi putter i oss).

Favorittdrikke ?

Om morgenen: Espresso med alibiet noe ”grønnsak” – dvs mørk sjokolade.

Eplemost til alt egentlig, særlig fisk og når jeg er sjåfør..

Rosévin – sommerstid og sparer meg ellers for mye bryderi mht valg av rød eller hvit

Øl – deilig og sunt det også. Bedre for damene enn de er klar over! Jeg har nylig lest en ølguide og blitt gledelig overrasket over alt som nå tilbys – til det meste, også sjokolade (!) Hvordan man vasker glassene og temperatur er issues for øl. Serveres ikke i melkeglass. Alkoholfritt øl må serveres kaldt, men ellers skal gjerne god kvalitet serveres noe temperert.

Uansett, det viktigste er jo at drikken  harmonerer  med maten. Jeg blir veldig glad når jeg får gode råd på Vinmonopolet, som ”treffer”, og særlig morsomt når den riktige vinen/best for anledningen, viser seg å ikke være dyr!

Champagne er must i festlige lag og Cognac regner jeg som nyttig, god og gjerne nødvendig, medisin, og sammen med noe livsviktig salttilskudd. Aquavite, helt avgjørende til julemåltidet. Tilsvarende spiritus til tungt fordøyelig mat, som raclette.

Tenk på hvor fantastisk vann på banen oppleves!

Når begynte du å spille tennis?

Da Snarøya Tennisklubb ble etablert – på syttitallet; jeg var 12/13 år.
Må få lov å takke d’ herrer som sto bak.

Hvorfor spiller du tennis?

Gir meg glede og mestringsfølelse

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor?

”Gutter»/reale mannfolk,  som er litt bedre enn meg. Jeg må dog kunne gjøre det tilstrekkelig utfordrende for dem og det gir meg en ”merverdi” å kunne få til gode slag og noen vinnerballer/fulltreffere. De er så glade når de kan gå av banen som vinnereJ Vinn-vinn. Jeg har fått topp  trening!

Favoritturnering og hvorfor?

Nuet, dvs  der og da, hvor jeg deltar selv.

Skulle gjerne ha vært publikum på de 4 største/GS – føle stemningen, se de beste på nært hold, men jeg ønsker ikke å stå i kø.


Hvordan forbereder du deg til kamp?

Prøver å myke opp og få opp turtallet litt, men aller viktigst er å sørge for at kampen gir meg glede, uansett motstander og uansett utfall.

 Jeg bør ha spilt jevnt og trutt i forkant over lang tid og blitt sikker på mine slag og ferdigheter. Det er derfor noe dumt å hatt ”ferie fra tennis” når  NM starter!

Hvor mange timer i uken tilbringer du på banen?


..hvis vi ser bort fra kosting og vedlikehold (?), kanskje i snitt  2-4 spilletimer gjennom hele året.

Blir det noe annen trening i tillegg  til tennisen?Jada, alle fysiske aktiviteter er jo form for trening; tur med hunden, mange huslige sysler og hagearbeid (anbefaler å vaske bilen, sage ned buskas og småtrær/og ikke minst fjerne alt etterpå, skyfle ugress, skrape garasjeporter, støvsuging og stryking gjør jo at hele kroppens muskler blir brukt, deretter er det tid for styrking av hjernecellene sammen med favorittdrikken det aktuelle tidspunktet på dagen) og så annen sport da, ski og golf.

Lagtennis?  

JA, individuell idrett med samhold i et lag, er hyggelig

Beste slag?


Alle og ingen og alt i mellom – avhengig av hva motstanderen tillater der og da. Så da står jeg igjen med serven – gleder meg stort når jeg får til det som er planlagt plassering og virkning på motstanderen.


Favorittdekke?

Rød grus - vokste opp med denne. Liker svært godt kunstgresset på Furuvik, .

Forbilde på banen?


Da må jeg gå tilbake i tid, når vi hadde forbilder; likte godt Bjørn Borg – rolig og tilsynelatende behersket, men kanskje noe kjedelig spill. Likte egentlig bedre slagene og spillestilen til John Mc Enroe, nettspillet – eksplosiv. I dag: Federer er en flott representant. Mange flotte jenter også. Heier nok mest på den som viser glede og humor i sitt spill og viser såkalt planlagt spill og som kan variere spillet med å bruke alle slagene.

Ting på hjertet?

”Alle” heier på Nadal, men jeg synes ikke hans spillestil burde være førende; for mye rå styrke.  

Meningsløst å gå tilbake i tid, men treracketene kunne rett og slett være vakre. Min gamle Davis…

Jeg utfordrer:


Reinert Sannerud (så slår vi ballen til Trondheim)