Fødselsår ?

1957

Klubb ?

Stabekk Tennis

Yrke og arbeidsted ?

Demokrati- og Menneskeverds formidler. Reiseleder og Guide til krigshistoriske minnesteder i Europa. 

Hvilken musikk hører
 du på?

Billie Jean med Michael Jackson bør være en selvfølge i enhver tennisspillers musikk samling. For tiden trives jeg spesielt med musikken til Celso Fonseca,, Melody Gardot og Amber Mark. Hører jeg på noe med dem kommer jeg i balanse og finner ro. Men har også alltid med meg Elvira Madigan, Oscar Peterson, Diana Krall og Jan Johansson. 

Favorittmat?

Med en far - og en mor med livslang interesse for gourmet og med partner som også kan svinge kokkekunsten, så har jeg vært heldig med måltider gjennom livet. Min kropp er grodd til med alt fra ungarsk hestebiff med franske cornisher til apehjerne (ja faktisk) via hvalhjerte lungemos og røkt makrell! Et sammensurium av gourmet smaker fra mange av verdens hjørner.

Favorittdrikke ?

Vann, vin og Chartreuse. 

Når begynte du å spille tennis?

For cirka 25 års siden da min søster Jeanne dro meg ut til Stabekk. Før det var det squash og ski! 

Hvorfor spiller du tennis?

Fordi det er seriøst gøy! Prøver å perfeksjonere bevegelser i den fysiske tennis kunsten. 

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor?

Skulle så gjerne tatt del i Christian Ruuds mental- coaching. Nesegrus imponert av den underliggende konkurranse styrken Casper har.

Favoritturnering og hvorfor?

Norges Mesterskapet inne fordi Torodd is the Man, ute i Asker fordi der er mange hyggelige mennesker og i Stavern - da er det deilig sommer. 

Hvordan forbereder du deg til kamp?

Varmer opp musklene og repeterer for meg selv det teoretiske i grunnslagene. 

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?

4, 5 timer! 

Blir det noe annen trening i tillegg til tennisen?

Tar armhevinger stort sett daglig. Holder manualer, strikk og håndfjærer også i nærheten. Jobber med å bruke Janne mer, hun er Stabekks egen suverene PT. 

Lagtennis

Absolutt - er så heldig å ha lagkamerater som ønsker å lære bort det de kan bedre enn meg! Vi diskuterer tennis teori som vi prøver ut i trening - så blir vi kanskje bedre! Så må jeg skryte av stemningen i styret, ledet av Egil, der har vi også godt lagspill – det funker! 

Beste slag?

Jeg er best på beina, så lenge det varer! 

Favorittdekke?

Den kvarts sanden vi har på utebanene er fin og skånsom for kroppen. 

Forbilde på banen?

Vi er genuint heldige som har Line Hawken som leder Stabekk TK - hun skulle vært duplisert og til stede i enhver tennisklubb, men originalen er hos oss! Ellers er mine forbilder i Trenerteamet på Stabekk, Filippos som primus motivator, Helene som driver barneskolen, Jeppe som holder staben samlet - så Robben, Perry, Saga, Andrea, Fia og de andre som er trenere. Hva skulle vi gjort uten deres engasjement? Så må jeg nevne Nikola - han får meg til å tenke dans i den aldrende kroppen min. Han spikrer kommentarene sine inn slik at de sitter til treningen etter. Sånt blir det progresjon av. 

Ting på hjertet?

Hva med å bygge en innendørs hall på deler av tennis anlegget i Frognerparken, kanskje med noe paddelbaner også? Og så oppgradere  ute grusbanene, som for lengst skulle vært på museum! 

Jeg utfordrer

Elisabeth Nyqvist fra Heming.