Fødselsår ?

1962 - nesten 1963 da jeg er født 30. desember.  Som ung syntes jeg det var urettferdig at jeg alltid var yngst i klassen, men nå som veteran er det jo en stor fordel.  Jeg innbiller meg i alle fall at jeg er yngst (og sprekest!!)

Klubb ?

Blommenholm. 

Der har jeg mine gamle venner fra ungdomstiden og flere nye tennisvenner som har kommet til etter hvert.  Et utrolig fint, positivt og raust veteranmiljø.  Vi vil hverandre vel og gjør hverandre bedre!

Er også passiv medlem i OTK, betaler sommermedlemskap i Holmestrand og er medlem i en klubb på øya Naxos i Hellas.  Var på ferie der et år og de hadde medlemskampanje som var rimeligere enn å leie to timer for ikke-medlemmer.  Siden har jeg bare fortsatt å være medlem i den tro at det var en mening med medlemskapet og at det gagner sporten. 

Yrke og arbeidsted ?

Byuvikling i OBOS.

Utvikling av en ny og miljøriktig bydel på Ulven (like ved Økern) i regi av OBOS. 

Hvilken musikk hører
du på?P4 står alltid på. 

Altslukende men det er nok musikk fra tidlig på 80-tallet som sitter best.  Da studerte jeg i England og hørte mye på top-30.  Tror nok at jeg ville blitt pop-konge hvis spørsmålene kun gikk på låter og grupper fra 82-85. Ellers har jeg lite peiling.   Døtrene min er veldig enige.

Favorittmat?


Altetende - og liker mat spesielt hvis jeg er sulten.  Spør man barna mine så sier de kanskje mango og spaghetti bolognese, men det er like godt med en salat, en medium-rare biff eller vegetarrett.   Ellers liker jeg å lage mat men liker best å rydde og vaske opp etterpå.  Det gir umiddelbare resultater og effekt.  


Favorittdrikke ?

Te, te og te (og da mener jeg type English Breakfast med melk).  Ellers er heller ikke en frisk øl, rødvin, solo eller isvann å forakte. 

Når begynte du å spille tennis?


Ca 8 år gammel.  Faren min var ivrig tennisspiller da vi bodde i Zambia, og mine første tennisminner er fra klubben i Lusaka da broren min og jeg ble parkert foran ballveggen med paddleracketer mens fatter´n trente.  Vi var alle like fornøyde etterpå.  Vi fikk også støpt et betongdekke foran en vegg hjemme i Mulungushi Village hvor vi kunne stå og slå i timesvis. 

Av og til dukket det opp en skorpion eller en og annen slange, men det fiksa vi greit i mellom slagene.

Hvorfor spiller du tennis?
 

Farsarven, vennskap og å holde meg i form. De morsomme øyeblikkene overgår de dårlige. 

Da vi flyttet tilbake til Norge som 11-åring var Blommenholm det naturlige valget.  Her var det mange ivrige spillere, både gutter og jenter, i min alder, som er mine beste venner i dag. Selv om det også gikk i fotball, svømming, basket og bandy var tennis morsomst. Og Tor Dal tok godt vare på oss.  Det er en slags zen-følelse av å slippe alt av tanker og fokusere på teknikk, svette og ball.  Og å ha det hyggelig og mimre om tidligere dager.  Treningsstudio suger.

Har du en favorittmotstander på tennisbanen og hvorfor?


Her er det flere som bør nevnes:  Det viktigste for meg er å ha det hyggelig selv om det er alvor.  Grinete og sure motstandere som ikke gir noe av seg selv på banen har jeg ikke noe til overs for.  Treningsøkter med Hit´n Run gjengen og Erik Unneberg i spissen var legendariske.  Nå har jeg alltid gode treninger med Torstein Myhre, Erik Unneberg og Knut Alfheim. Ellers liker jeg å spille kamper mot Henning Simonsen av en eller annen grunn.  Mot Knut har jeg derimot svingt veldig med gode og utrolig dårlige resultater - som oftest blir jeg knust - men han er allikevel en av mine favorittmotstandere.  Her passer det kanskje også å snike inn hvem som er min favorittmedspiller:  Line Schjøth-Iversen.  Vi spiller mixed sammen og får det ganske bra til. Og så er hun morsom.  Hans Christian Grøner er også hyggelig å spille mot og med. Vi hadde innetime flere år og holdt telling på hvem som var best på hver trening.

Tidligere spilte jeg en del med Caroline Rode Moe, og det var herlige og innsatsfylte treninger.  Nå er hun i USA, og er mye hvassere enn meg uansett. 


Favoritturnering og hvorfor?


NM Veteran både inne og ute. Masse deltakere, flere gamle travere som dukker opp og at jeg får kjørt kropp og ben i flere klasser.   Litt utfordrende med full jobb er det jo..

Ellers synd at veteranturneringen i Bergen ikke spilles mer.  Her deltok jeg flere år på rad og syntes det var en utrolig flott og sosial turnering. 


Hvordan forbereder du deg til kamp?


For lite.  Av og til blir det bare hastverk og da er jeg ganske dårlig forberedt.  Noen ganger sjekker jeg ut motstanderens resultater, og tournament software er suveren.

Spiller nok en del mer i oppkjøring til turneringer. 

Generelt har jeg alltid noe søtt og energirikt i tennisbagen, sammen med saker en skikkelig hypokonder trenger i tilfelle skade.  Heldigvis er det andre som får bruk for dette oftere enn at jeg trenger det selv. 

Hvor mange timer i uken tilbringer du  på banen?


For få.  På vinterhalvåret blir det kanskje 3-4 timer.  Litt færre på sommerhalvåret da det er mer sporadisk uten faste timer men med en del lagkamper.

Blir det noe annen trening i tillegg  til  tennisen?

Litt sykling, som oftest er en kombinasjon av å forflytte seg men samtidig få opp pulsen.  Litt langrenn er også fint om vinteren, men kun en sjelden gang.  En stund gikk jeg og kona på yoga men instruktøren har sluttet og vi har ikke kommet helt inn i det igjen.  Det bør vi da treningen var super for å holde kroppen myk, eller kanskje man skal si bremse stivhetens gang.

Lagtennis?

Blommenholms veteranlag og litt på andrelaget senior.  Det er alltid gøy med lagånd som gir en ekstra dimensjon.  Forleden dag spilte andrelaget senior mot Furuset, som hadde en snittalder pr spiller 40 år yngre enn vårt lag.  Vi vant lagkampen og det er jo litt ekstra artig.  Håper vi inspirerte dem til å holde på i 40 år til.  Og så spiller jeg Englandskampen en gang i året.  Det er artig og sosialt.

Beste slag?

Utvilsomt smash.  Vet ikke hvorfor men den sitter. I forhold til mine andre slag blir den bare bedre.

Volley er også gøy.

Favorittdekke?

Liker best grusbaner og utendørsspill, men har mine beste resultater på hardcourt. Allikevel er gress mitt favorittdekke.  Spiller en gang annethvert år og det er himmelsk. 

Forbilde på banen?

Ojsann - vanskelig. Det må nok bli Federer og Peter Eriksson. Peter er alltid positiv om sitt eget spill og etter kampen skryter han av hvor godt jeg har spilt. Da er det liksom ikke så galt å få skikkelig bank.

Ting på hjertet?

Det er artig at veteranklassen min er så aktiv med masse gode spillere.  Håper vi fortsetter, og at også andre klasser blir like aktive.  Nå er det for alle om å gjøre å være skadefri, og det er det få som klarer. 

Ellers er det skikkelig imponerende at både Victor og Casper hevder seg internasjonalt.  Team Furuset, med Astrid og Malene i spissen, viser også en imponerende gnist og glede, i alle fall på fjesboka.  Der er jeg fast følger med masse likes.  Check it out sier jeg bare.  

Og så håper jeg at OTK får til planene om innendørshall.  Det hadde vært suverent. 

... og så spilles doubles, og da spesielt herredoubles ved nettet.  Jeg maser om dette hele tiden så mine medspillere er nok ganske lei, men gir meg ikke.

Jeg utfordrer

Jane Larsen i Blommenholm.  Hver gang jeg trener er hun der også.